Blog om dit fagområde, og positionér det til et godt job

Inden for langt de fleste områder kan det være rigtig svært at få et job efter endt uddannelse. Når man lige har fået sit uddannelsesbevis i hånden, er man typisk meget ivrig, fuld af gåpåmod og opsat på, at drømmejobbet er lige om hjørnet.

Hvis man stadig er uden job efter en rum tid, kan man risikere at miste gejsten lidt.

Vi vil her se på en lidt alternativ måde at holde gejsten oppe på, holde sig i gang og samtidig positionere sig i forhold til sit kommende drømmejob.

For det venter helt sikkert lige om hjørnet.

Lav din egen blog
Overskriften leverer den korte version, nemlig at lave din egen blog.

Den lidt længere version kommer her. Når du søger et job, er du tit én ud af rigtig, rigtig mange ansøgere i bunken, og jo flere måder, du kan adskille dig på, des bedre.

Med en blog har du mulighed for at sætte dig ind i nogle områder, som har faglig relevans for dig, din uddannelse eller de jobs, du gerne vil søge.

Du får mulighed for at udtrykke din mening om emnerne, og du får mulighed for at vise dine evner til at formulere dig og tage stilling til et relevant emne.

Det giver naturligvis mere mening i nogle fagområder end andre, men lige præcis sådan noget kan give gode point hos din kommende arbejdsgiver.

Hvis du begiver dig ud i den professionelle blogs verden, skal du endelig huske at holde den professionel og faglig.

Lad være med at følge din første indskydelse og skrive et indlæg om Taco Tuesday hjemme hos dig – med mindre det selvfølgelig har direkte relevans for den type jobs, hvor du gerne vil lande.

Her er en 10 min guide til opsætning af WordPress:

Hvordan?
Opretter du en blog, skal den også se ordentlig ud, og det kommer den til med WordPress. WordPress er én af de absolut mest brugte blogplatforme, og det er der mange grunde til.

Det er nemt at finde rundt i og bruge, og ikke mindst er det nemt at få det til at se lækkert ud.

Er du ude efter lidt inspiration og vejledning til, hvordan du opsætter din nye blog, går du bare i gang med Youtube, der findes et hav af guides.

Der skal ikke ret meget til, før en blog ser lækker og professionel ud, og hvis du først har besluttet dig for at gøre det, kan du ligeså godt gøre det ordentligt.

Se eventuelt dette site for hvordan din blog på WordPress kan komme til at se ud med det helt rette tema.

Der kan lave nogle rigtig lækre og smukke detaljer med WordPress, som ligner noget der er betalt RIGITG mange penge for.

Temaet og bloggens udtryk skal naturligvis både afspejle dig som person og som kommende kollega, men det skal også afspejle det område, du gerne vil arbejde indenfor.

Søger du arbejde i det kreative område, kan du godt give den gas med kreativitet og layout, men søger du et job, hvor det udelukkende er dine meninger på bloggen, som er interessante, så lad endelig dem skinne mest igennem.