Godt eller skidt: studiejob som personlig træner?

Er træning dit daglige brændstof, og er du vild med at hjælpe andre til at opnå store fremskridt i deres træning, så går du måske med en lille drøm om at blive personlig træner. I dag gør rigtig mange danskere brug af personlige trænere til at kickstarte deres vægttab, få hjælp til teknik eller genvinde motivationen, og dette har oftest et særdeles godt udfald for langt de fleste. Men at blive personlig træner kræver en del forberedelse, og så kan det nemt koste dig både tid og penge. Men har du økonomisk luft i dit budget, og har du svært ved at finde et studiejob, der er noget for dig, så er det måske ikke helt så dårlig en investering – eller er det?

Hvad er en personlig træner?
I dag finder du et væld af forskellige muligheder, når du gerne vil have en ekstra hånd til træning og kostvejledning. For i takt med at styrketræning igen er blevet en trend, er der de senere år kommet rigtig mange nye trænere til. Dels grundet den stigende popularitet og efterspørgsel, og dels fordi det er blevet meget nemmere at få foden inden for. Dette er både i forhold til at tage en uddannelse som personlig træner, men også muligheden for at promovere sig selv på de sociale medier og skabe opmærksomhed på sig selv.

En personlig træners fornemmeste job er at hjælpe sine klienter med at opnå de mål, som de har sat sig for. Som personlig træner har du typisk ansvaret for både træningsprogram, motivation og kostsammensætning med tilhørende inspiration. Du skal derfor bruge tid på at sætte dig godt ind i din klients ønsker og derefter designe et træningsprogram med øvelser, der er helt rigtige for den pågældende klient.

Fordele ved at være personlig træner
Når det handler om et studiejob, så er det nogle gange med at tage, hvad man kan få, og er du typen, der dagligt går ned i dit fitnesscenter, så er personlig træner ikke nogen dårlig mulighed. Så får du nemlig et job, som du rent faktisk kan gå 100 procent op i, og som du altid vil nyde at møde ind til. Allerede denne motivation er en kæmpe fordel ved at være personlig træner. Du gør lige præcis det, du elsker at gøre, samtidig med at du hjælper andre på samme vej. Samtidig er jobbet som personlig træner meget fleksibelt, i forhold til at du selv har indflydelse på, hvornår du mødes med dine klienter. Dog skal jeres kalendere passe sammen, og derfor bliver det typisk eftermiddag og aften, du skal regne med at arbejde. Til gengæld bliver ingen dage ens, og du vil opnå en anden form for frihed uden en fast vagtplan.

Dette bør du overveje
Der er et par ting, du bør overveje, inden du begiver dig ud på markedet som personlig træner. Først og fremmest skal du huske på, at du på ingen måde er garanteret timer som personlig træner. Tager du uddannelsen igennem et fitnesscenter, så vil du ofte få tilknyttet nogle nye klienter igennem dem. Samtidig kan arbejdstiderne ofte ligge om eftermiddagen og om aftenen, hvilket for nogle kan passe dårligt ind i deres planer.