Skab mere overskud i studiebudgettet – 5 gode råd

Savner du mere overskud i budgettet? Mange studerende oplever tit vrede, når de i slutningen af måneden ikke har råd til den store middag i weekenden eller ikke kan gå i biografen en onsdag aften. De store pengebeløb kommer desuden ikke ind på kontoen den første hverdag i måneden, og derfor kan budgettet ofte blive stramt, hvis du ikke ønsker at leve af havregryn og pasta med ketchup.

Dog er det faktisk muligt at skabe et overskud i dit studiebudget ved at følge en række simple råd.

Læs med herunder og få øjnene op for, hvilke ting du skal have tjekket og tænkt over, så de flotte bukser i Magasin eller den nye iPad kan få en plads i studieboligen.

Lav en madplan og køb ind 1-2 gange om ugen

Hvis du ofte går på impulskøb i den lokale Netto, er der god grund til at have dette råd in mente, næste gang køleskabet står tomt. Selvom du måske tænker, at det at lave en madplan ikke skal stå i notesbogen endnu, men først når du fylder 30, er det en fremragende idé at sætte sig ned søndag morgen og finde ny og spændende inspiration til den kommende uges måltider.

Handl ind søndag eftermiddag til hele ugen, så du ikke står og mangler mælk torsdag aften, hvor frysepizzaen og slikket frister rundt om hjørnet.

Derudover gælder det om at tjekke supermarkedernes reklamer igennem for diverse tilbud, idet der er mange penge at spare på en lang række dagligvarer.

Tjek dine forsikringer, internet- og mobilabonnement
Når regningerne suser ind ad døren i slutningen af måneden, bliver de betalt via betalingsservice, og du tænker formentlig ikke nærmere over, de penge du kunne spare ved at tjekke dine forskellige abonnementer.

Vedrørende forsikringer findes der specielle tilbud for studerende, og det er let at gå ind på nettet for at sammenligne de forskellige priser.

Det er ligeledes værd at sammenligne dit internet- og mobilabonnement med de andre teleselskabers abonnementer, idet udbyderne konstant konkurrerer om at tiltrække nye kunder til fristende og billige priser.

Hold øje med studenterrabatterne
Trænger du til en tid til frisøren, eller ønsker du at tage din mormor med på museet i weekenden, er der også her penge at spare. En lang række butikker og attraktioner tilbyder rabatter for studerende med gyldigt studiekort, så du hermed kan spare penge, når du har lyst til forkælelse.

Er du blevet en rigtig rabathaj efter at være begyndt med tilbudsjagten i reklamerne, er der endvidere fristende rabatter at undersøge på sider såsom Sweetdeal og madspilsappen Too Good To Goo.

Planlæg den næste fest med omtanke
Venter fødselsdagen rundt om hjørnet, og ønsker du at holde en stor og farverig fest, kan du ligeledes i denne forbindelse undgå at gøre festen til en dyr affære.

Overvej grundigt, om du behøver at invitere hele holdet med til festen og noter ned, hvor mange drikke- og madvarer de forskellige personer omtrent indtager. Det er endvidere en god idé at researche på nettet, hvis du har planer om at finde et selskabslokale til lejligheden.

Service title
Kig eksempelvis på hjemmesiden Selskabslokaler.dk, som annoncerer ledige fest- og selskabslokaler i hele landet. Indeholder gæstelisten ikke en lang række personer, kan du dog med fordel holde festen hjemme i lejligheden.
Sælg og køb brugt
Hvis du ofte er på udkig efter tøj nede i gågaden eller det nærmeste center, kan du begynde at overveje, om de lokale genbrugsbutikker ikke skulle have et besøg.

Der findes gode fund i diverse genbrugsbutikker, og det nye sofa- eller natbord kan formentlig endvidere findes i disse butikker i stedet for i IDEmøbler eller IKEA. Er skoskabet samtidig ved at være fyldt godt op, og bruger du kun halvdelen af skoene, er der god grund til at sætte en række til salg på DBA eller de lokale salgssider inde på Facebook.