Studiejob – Hvad skal jeg vælge og hvordan får jeg det perfekte studiejob

Du er måske lige begyndt på dit drømmestudie, flyttet hjemmefra eller er en af mange unge som indser at det er svært at få økonomien til at løbe rundt kun ved hjælp af SU’en. Er du ved at være træt af de klassiske jobs i supermarkederne eller butikkerne og finder det på tide at prøve noget nyt?

I så fald er du kommet til det rette sted. I denne artikel, som er skrevet i samarbejde med Emil Lykkeskov, vil du kunne læse et par forskellige forslag til anderledes og sjove studiejobs.

Relevans kan have stor betydning
I disse tider bliver der talt meget omkring relevans. Når du bliver færdig med din uddannelse og skal ud og have et arbejde, er noget af det første som arbejdsgiverne kigger på dine erfaringer fra tidligere. Er det lykkedes dig at finde et arbejde, som har relevans for det du gerne vil beskæftige dig med i fremtiden er der god sandsynlighed for at du bliver fundet mere spændende end de andre som har søgt jobbet, men som ikke har arbejdet med lignende før.

De fleste videregående uddannelser har ofte en database eller lignende, hvor du som studerende kan lede efter relevante studiejobs.

Start med at kigge efter om dit studie har en lignende database over potentielle studiejobs. Ellers må du endelig ikke fortvivle. Længere nede kan du læse om mange andre spændende studiejobs.
Nedenfor kan du se hvordan Århus Universitets jobdatabase ser ud.
au-jobbank

Kilde: AU.dk

Tjen penge hjemmefra
Har du overvejet at blive din egen chef? Ja, du læste rigtig. Det lyder måske lidt urealistisk. Men sandheden er at der rent faktisk ikke skal særlig meget til. Der findes utallige muligheder for hvordan man kan tjene penge hjemmefra ved hjælp af internettet.

Det kræver naturligvis noget arbejde at komme i gang og få skabt en indkomst som kan give de par ekstra tusinde kroner om måneden som gør at studielivet bliver en smule sjovere.

Lad mig give dig et eksempel på hvordan. Jeg har selv haft fornøjelsen af at drive eget firma i en kortere årrække ved siden af studiet. Det giver mig en masse frihed, som jeg synes er uvurderlig. Men nok om mig. Lad mig fortælle dig hvordan det er muligt.

På min og kærestens blog gaveraad.dk skriver vi om gaveinspiration. Det har vi efterhånden gjort i et par år. Måske kender du allerede en blogger eller 2? Hvis ikke kan jeg fortælle ganske kort at blogging går ud på at man på en hjemmeside deler sine tanker offentlig med alle som kommer forbi ens hjemmeside.

I vores tilfælde skriver vi om alt der har med gaver at gøre. I de tilfælde hvor de besøgende bliver inspireret af indholdet på vores side og beslutter sig for at købe en gave som vi har anbefalet modtager vi en provision fra webshoppen vi henviser til og derved tjener vi penge.

Konceptet kaldes for Affiliate Marketing (læs om affiliate marketing her hvis du vil vide mere om det) og har eksisteret i en del år efterhånden.

Der findes utallige måder at kommer i gang med affiliate marketing på og hvis du har mod på at give dig i kast med det, vil jeg anbefale at søge lidt rundt på nettet og læse lidt om konceptet først. På min blog vil du på sigt kunne læse en masse om affiliate marketing og hvordan du kommer i gang.

Gemmer du på en skjult tekstforfatter, designer, programmør eller lignende?
Hvis du er god til at skrive, har et godt øje for design eller kan programmere er det muligt for dig at tjene penge uden at have en arbejdsgiver. Der findes en del sider rundt omkring hvor du kan byde på såkaldte freelance opgaver indenfor et område som interesserer dig og vinder du opgaver har du muligheden for at tjene penge ved at udføre det ønskede arbejde.

Du kan f.eks. på amino.dk finde utallige opgaver, hvor du kan byde ind med din arbejdskraft.

Jeg håber at du kunne bruge denne inspiration til at sætte gang i nogle tanker angående studiejob.

Hvis du er tændt af idéen om at tjene penge hjemmefra har Sander Grønlund skrevet et rigtig godt indlæg med mere end 60 forskellige måder at tjene penge på internettet. Du finder indlægget her.