Tips til at udnytte pladsen i din studielejlighed optimalt

Er du en af de mange unge, som snart skal flytte ind i din første lejlighed, hvor du skal stå på egne ben? Eller er du måske for nyligt flyttet, men har ikke helt et overblik over, hvordan du bedst udnytter den trængte plads, du har til rådighed. Denne artikel hjælper dig med at indrette på lidt plads.

Det er nemlig intet mindre end en kunst at indrette sig, når pladsen er knap. Det har alle dage været en udfordring, som mange har bøvlet med, og det bestemt ingen skam, at man sommetider godt kunne tænke sig lidt mere plads at boltre sig på. Det er bare ikke altid muligt, når man som ung og studerende flytter hjemmefra, og man måske ikke lige har pengene til en masse overflødige værelser.

Derfor handler det selvfølgelig om at lære at udnytte pladsen bedst muligt. Du kan i første omgang sørge for at anskaffe dig nogle ting, som kan gemmes væk, når du ikke bruger dem. Det kan fx. være smarte tørrestativer, som udelukkende tager plads, når de er i brug. Derudover kan du tænke i, at mange af dine ting kan være i skuffer og skabe, så de ikke fylder, når du ikke har dem i brug. Du lærer formentlig hurtigt at fylde mindre, end du er vant til, og det vil give dig øget plads.

Pladsbesparende møbler vinder frem
Der kommer hele tiden nye og mere geniale møbler på markedet indenfor pladsoptimering, og her er et par af slagsen der får de fleste til at både trække på smilebåndet og sige wow:

Vi har samlet en række tips til dig.

Ryd op
Det kan lyde som et meget banalt råd, men faktisk kan det gøre en kæmpe forskel, hvis du husker at rydde op løbende.

Det kan nemlig betyde, at du nemmere overskueliggør, hvor pladsen er, og hvad du kan undvære. Det er ofte de små ting, som fylder mest i hovedet, så sørg for at få puttet vasketøjet i kurven, fjernet opvasken og sat gryderne ind i skabet. Det kan faktisk gøre en ret væsentlig forskel for helhedsindtrykket.

Bordet kan bruges flerdimensionelt
Hvis du vælger at have et bord på dit studieværelse, så er det oplagt at bruge det som et kombi-bord.

Du kan selvfølgelig have et klapbord, så du matcher dine stole, men hvis du ikke er så stor fan af campingtemaet, så er det måske federe med et rigtigt bord. Det kan dog også sagtens fungere, og du kan med fordel sørge for, at dit bord kan bruges til flere ting.

Det kan eksempelvis være, at det primært er ment som et skrivebord, men at du også gerne vil bruge det som spisebord. Du kan eventuelt indrette det, så man kan sidde rundt om det, og på den måde kan du både bruge det til lektier, og du kan sidde rundt om det med dine gæster.

Der er altså mange nemme måder at indrette praktisk, så du udnytter pladsen til fulde. Sørg for at være kreativ, når du indretter, så det ikke bliver for kedeligt for dig. Det er også ofte en fordel at lave om en gang imellem, så du ikke kører fast i de samme mønstre.

Et foldebord kombineret med klapstole kan få selv det mindste værelse forvandlet til siddepladser til hele læsegruppen på ingen tid. De kan hurtigt findes frem, når der er brug for dem, og når der ikke er, kan de klappes sammen, så de stort set intet fylder i rummet:

Denne klapstop koster eksempelvis kun 189 hos zederkof.dk.

Vi hører gerne om dine bedste tips i kommentarerne nedenfor!