10 uddannelser, hvor du ikke sidder stille

Hvis bøger og skolebænke ikke lige er dig, så er det heldigt, at der er rig mulighed for at uddanne og efteruddanne sig inden for en masse forskellige erhverv og brancher af større eller mindre almindelighed.

Vi har her samlet en liste på 10 uddannelser, som har det tilfælles, at man ikke altid sidder på sin flade.

Bliv erhvervsklatrer
Som uddannet erhvervsklatrer åbner du for et væld af muligheder inden for montering, opsætning og andre services, som kræver klatring.

Du bliver et effektivt alternativ til kraner, som mange virksomheder er ude efter. Du kan komme i oplæring hos den enkelte virksomhed eller vælge at tage et kursus. Uanset hvad vil du komme op i højderne, og du vil tilbyde din arbejdsgiver noget meget eftertragtet.

Du kan læse mere om denne spændende form for arbejde på skywork.dk, Hvis du tænder på at blive erhvervsklatrer.

Søg ind i politiet
En meget velkendt uddannelse, hvor du med sikkerhed ikke har røven i sædet hver dag, er politiskolen.

Hvis du søger ind i politiet, vil du ikke kun få et fedt job. Politibetjente bliver beriget personligt, professionelt og mentalt i deres erhverv, og det er en fantastisk uddannelse for dig, som gerne vil røre sig og slippe for de helt tykke bøger.

Hvis du vil arbejde med dyr
Så tag en arbejdsmarkedsuddannelse eller kursus med fokus på pasning af dyr. Her vil du få rig mulighed for at tilegne dig evner inden for alt fra salg og vejledning af dyr til fodring, pasning og produktion i forskellige brancher og erhverv.

Én ting er sikkert: Du vil komme tæt på dyrene og blive klogere på denne verden.

Stillads og montering
Stilladsarbejde er en meget bred term, som dækker over alt fra opsætning, nedtagning, reparation og stilladser til mere administrative opgaver som opstillingsvejledninger og bestilling.

Uanset hvad du er til, så giver kurser og uddannelser inden for stilladsmontage dig mulighed for at blive mere eftertragtet hos din arbejdsgiver både nu og i fremtiden.

Bliv vagt
Man skal være bygget af noget særligt for at være vagt. Men tager du kurser og uddannelser inden for dette felt, vil du tilegne dig værdifulde egenskaber både personligt og professionelt. Security, bevogtning og overvågning kræver kommunikation og konflikthåndtering og kontrol og kan benyttes i mange forskellige erhverv.

Servering og reception i servicebranchen
Kurser inden for reception, servering og service er bredt omfavnende, og du får egenskaber inden for et væld af spændende emner: kommunikation, dørmandsarbejde, gæstebetjening, servering, samarbejde og lignende.

Kurserne er varierende, og serviceringsbrancherne skal nok byde på noget for dig.

Anvendelse af entreprenørmateriel
Entreprenørbranchen indebærer mange forskellige krav til medarbejderne inden for læsning, sprøjtning, sporarbejde, drift og vedligeholdelse. Tilsvarende vil mange kurser og efteruddannelser give dig mulighed for at arbejde med noget, som du finder interessant.

Byggebranchen byder på mange muligheder, så find den med det rette kursus for dig.

Gulvlægning og vådrumssikring
Gulvlægning og vådrumssikring giver dig mulighed for at specialisere dig i enkelte dele af tømrerfaget eller gulvlæggerfaget, ligesom at ufaglærte også kan udarbejde egenskaber inden for dette.

Med egenskaber inden for arbejde, opbygning og overfladebelægning af diverse gulve kan du blive værdifuld for din arbejdsgiver, uden at du læser dig til det.

Bliv industrislagter
Hvis du kan lide at bruge dine hænder og synes, det er spændende at arbejde med levende materialer, så vil du kunne blive industrislagter med fokus på forædling af kødprodukter.

Her lærer du at håndtere knive og robotter, ligesom at du får indsigt i udskæringer og kvalitet af kød.

Arbejdet er fysisk hårdt, så kurserne omfatter også ergonomi og andre fysiske kundskaber.