A-kasserne går hårdt efter de studerende

Tidligere kunne man som studerende kun melde sig ind i en a-kasse, hvis man havde studiejob ved siden af. Sådan er det imidlertid ikke længere, og mange a-kasser slås om at få de studerende som medlemmer!

Se her om fordelene ved a-kasser og dine muligheder som studerende lige her!

Hvad er det smarte ved en a-kasse?
En a-kasse sikrer, at du ikke kommer til at stå uden indtægt, hvis du bliver arbejdsløs.

Det er din a-kasse, der udbetaler dagpenge, hvis du går ledig, og det gælder, så snart du bliver færdiguddannet. Derfor er det en god idé at melde sig ind i en a-kasse allerede under dine studier, så du er sikret, hvis du går direkte ud i arbejdsløsheden efter endt studie.

Desuden kan din a-kasse hjælpe med at optimere dit CV og give råd og vejledning i forhold til at skrive ansøgninger og gå til jobsamtale.

De kan altså hjælpe dig til hurtigere at komme i arbejde efter endt studie, og indtil du får et job, betaler de dagpenge til dig, så du ikke kommer til at stå uden indkomst!

BEMÆRK:
Hvis først du melder dig ind ved studiets afslutning, har du karantæne i en måned, før du kan få dagpenge. Det betyder altså, at du kommer til at stå uden hverken SU eller dagpenge, så meld dig hellere ind i en a-kasse allerede nu! Der er mange gratis a-kasser at vælge imellem, og du kan danne dig et overblik over mulighederne på denne side og i dette indlæg på skift-a-kasse.dk.

Gratis medlemskab i en a-kasse
Fordi der er så mange a-kasser i Danmark, og mange af dem gerne vil have de studerende på deres side, tilbyder rigtig mange a-kasser gratis medlemskab til unge, som er under uddannelse.

Det betyder, at du som studerende ikke skal betale kontingent, men stadig har de samme rettigheder som medlemmerne, der betaler kontingent hver måned.

Med andre ord kan du få udbetalt dagpenge, så snart du er færdig med dine studier, selvom du ikke har betalt en krone til a-kassen i løbet af din studietid! Når du så er færdiguddannet, begynder du at betale til din a-kasse, så du er sikret, hvis du senere hen kommer til at stå imellem jobs.

For mange studerende er det rart at have en økonomisk sikring direkte efter studiet, hvis man skulle være så uheldig ikke at få arbejde efter sin studietid. For hvis ikke du er medlem af en a-kasse, risikerer du nemlig at stå uden indkomst, når din SU stopper sammen med dine studier.

Reglerne for gratis medlemskab
Der er naturligvis nogle regler for gratis medlemskab og retten til at få dagpenge. Du skal for eksempel være under 30 år for at optjene retten til dagpenge, og desuden skal du have været medlem af a-kassen mindst 1 år, før du er færdiguddannet. Med et gratis medlemskab er der alligevel heller ingen grund til at vente, og det er altså ikke nok, at du 2 uger inden studieafslutning kommer i tanke om, at du gerne vil have dagpenge.