Sådan finder du din praktikplads og laver ansøgning og CV

Der kan være rift om praktikpladserne, og med god grund: Det er uvurderlig erfaring at have praktikophold på sit CV, og for de eventyrlystne der vil i praktik i udlandet, mand det vise sig at være dén en chance for at flytte til det sted i udlandet, de har drømt om.

Desværre er det ofte ikke personlige evner, men evnen til at søge rigtigt, der afgør hvem der får de eftertragtede pladser.

Det forsøges der her at gøre op med, så læs med og find ud af hvordan du finder drømme praktikpladsen.

Hvor kan jeg finde opslagene?
På grund af den store efterspørgsel, har større virksomheder ofte kun opslag på deres egen hjemmeside.

For det første er det ikke nødvendigt for dem at betale for at reklamere, for det andet ville antallet af ansøgninger være alt for højt og sidst men ikke mindst ville det betyde at en mindre andel af ansøgningerne ville være rettet efter et besøg på hjemmesiden.

De fleste virksomheder foretrækker nemlig ansøgere, der har interesse i netop deres virksomhed og derfor giver det et godt indtryk at gøre den ekstra indsats for at finde de praktikpladser, der er gemt lidt af vejen.

Et eksempel på en sådan virksomhed er http://www.constructa.dk/praktik/, der holder deres praktikside opdateret om aktuelle praktikantpladser istedet for at reklamere andetsteds.

Få overblik

Hjemmesider som praktikpladsen.dk tilbyder en oversigt over rigtig mange praktikpladser, og her er der mulighed for at filtrere dem efter uddannelse.

Det er en god platform, fordi virksomhederne selv bruger den til at reklamere for deres pladser her gratis.

Få hjælp til ansøgning og CV
praktikpladsen.dk har også en mængde af gode søgevejledninger under menupunktet ”Gode råd om at søge praktikplads”.

Uanset om du er plastmager (ja, plastmager!) eller frisør kan du finde gode skræddersyede råd til netop din praktisksøgen. Smart, ikk?

Leder du efter et helt specifikt eksempel på en ansøgning finder du samme skræddersyede bud på gtilp.dk. Det kan være en kæmpe hjælp at få noget konkret at forholde sig til, så man kender formatet og skrivestilen. CV’et er også vigtigt, og det kan du få hjælp til i denne artikel.

Fejl i formalia giver nemlig desværre et uheldigt førstehåndsindtryk, når der skal sorteres i ansøgningerne.

Hvad med at søge uopfordret?
En uopfordret ansøgning er lidt et skud i tågen, men kan af samme årsag være en rigtig god metode.

Modtageren vil nemlig ikke være i tvivl om, at de her står med en motiveret ansøger istedet for én, der bare er blevet skubbet i retning af et opslag fordi de er nødt til det.

Du kan, hvis du er heldig, være den første der søger og få en unik chance for en praktikplads.

Bagsiden er selvfølgelig, at det er super tidskrævende. Du må og skal sætte dig ind i firmaet/organisationen og finde ting du kan bidrage med. Det kan være svært, men lykkes det skaber de måske en praktikplads kun for dig!

Leder du efter et eksempel på en uopfordret ansøgning, findes der én her.