Hvordan skal jeg være forsikret som studerende på udenlandsophold?

Er du også en af de mange studerende, der vælger at studere et halvt år i udlandet, så er der en række ting, du skal have styr på inden afgang. Det kan være visum, flybilletter, eller som dette indlæg beskriver – dine forsikringer. For hvordan er du bedst forsikret, når du rejser uden for Europa og i en længere periode? Rekordmange studerende griber muligheden på sin videregående uddannelse og tager til en drømmedestination for at læse et semester. Det giver ikke kun muligheden for at lære på anden vis, men også muligheden for at opleve en helt anden kultur, et andet folkefærd og få nogle fantastiske bekendtskaber. Dog er der alt for mange af de studerende, der ikke har styr på deres forsikringer ved afrejse, og hele 33 procent mellem 18-30 år har ikke en rejseforsikring.

Hvorfor en rejseforsikring?
Måske det virker overflødigt med en rejseforsikring, men det kan vise sig at være en særdeles god investering for dig i sidste ende. Faktisk får hver 10. dansker brug for sin rejseforsikring, når de er ude at rejse, hvis de bliver alvorligt syge eller skal transporteres hjem. Din rejseforsikring dækker dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade og derved skal behandles. Dette resulterer oftest i en kæmpemæssig regning, som du som ene mand ofte vil have svært ved at betale, hvis du er en af de rigtig uheldige. For kan du for eksempel ikke selv komme op i et fly, skal du have specialtransport hjem, og så skal du betale for et helt fly selv. Derfor er det altid en rigtig god idé med en rejseforsikring.

Rejseforsikring kan være et krav
I nogle tilfælde skal du slet ikke tage en beslutning om din rejseforsikring, for i nogle lande kræver det en rejseforsikring, hvis du vil rejse ind i landet. I blandt andet Rusland og Cuba er det et krav, at du har købt en rejseforsikring inden afrejse. De kræver samtidig, at du kan bevise, at du har en gyldig rejseforsikring i hele den periode, som du har tænkt dig at være i det pågældende land. Hvis ikke du har dine papirer 100 procent i orden, kan du blive afvist. Derfor skal du altid have orden i dine forsikringspapirer, når du rejser afsted.

Forsikring igennem universitetet
Når du har fået godkendt din optagelse på dit universitet i udlandet, så vil du modtage en række forskellige papirer, som du skal læse og forstå inden afgang. Af disse vil det fremgå, at du kan få tilbudt en rejseforsikring igennem universitetets forsikringsselskab, eller om det er et krav. Ofte er det tilfældet, at du får et tilbud, men med rig mulighed for også at vælge din egen. Sørg altid for at undersøge, om denne forsikring er billigere end hos dit eget forsikringsselskab, for det kan nemlig være en fordel at have alle forsikringer samlet samme sted.

Fordele ved et enkelt forsikringsselskab
Når du tegner din egen, vil du kunne drage nytte af nogle fordele. Først og fremmest er dine forsikringer samlet på ét og samme sted, hvis skaber overblik og samling på det hele. Du kan også nemt finde frem til den billigste pakke for dig, hvis du kigger hos flere forskellige selskaber. Og så har alle danske rejseforsikringer en alarmcentral, der er til rådighed døgnet rundt. Så kan du altid få fat på en dansktalende medarbejder, der kan hjælpe og rådgive dig, hvis der opstår en krisesituation eller du har brug for akut hjælp.