Tre populære jobtyper blandt nyuddannede

Står du overfor at skulle vælge uddannelse, og har du en drøm at gå ad vejen som selvstændig? Det er nærmest muligt at blive selvstændig inden for hvilken som helst branche – dog er der brancher, der er mere naturlige at være selvstændig i end andre. Der kan også være mange tanker forbundet med, hvorfor du gerne vil være selvstændig.

Det kan eksempelvis være, at du gerne vil være herre over din egen tid og herved sikre, at du har tiden til at pleje familielivet.

I dette blogindlæg kan du læse om, hvilke brancher det er populært at blive selvstændig i.

[toc]
I forbindelse med det kan det også være, at du gerne vil have en fleksibel jobsituation, have mulighed for at arbejde hjemme og have muligheden for at kunne tage fri en onsdag eftermiddag, uden der er en chef, der stiller spørgsmål.

Overordnet kan det at blive selvstændig være en ideel løsning, hvis du gerne vil have jobbet til at tilpasse sig din livsstil – og ikke omvendt.

Bliv kostvejleder og hjælp andre til en sundere livsstil

Vil du gerne have et job, hvor du har rig mulighed for at hjælpe og inspirere andre? Over de seneste år er kostvejleder-uddannelsen blevet rigtig populær. Årsagen er blandt andet det øgede fokus på sundhed i samfundet, og at vi mennesker gerne vil gøre noget godt for os selv. Ved at tage en uddannelse som kost- og livsstilscoach er du godt på vej til at kunne hjælpe dine klienter med at optimere deres livsstil. Med en uddannelse som kostvejleder, lærer du ikke kun at tage højde for, hvordan en nærende kost sammensættes, så den dækker klientens behov. Du får kendskab til ’det fulde billede’ af menneskekroppen – det vil sige, hvordan kosten eksempelvis også hænger sammen med sociale faktorer, hormonbalancen og livsstilen generelt.

Hjælp andre med at blive mere aktive
Elsker du en aktiv hverdag, og vil du gerne videregive dine passion for motion til andre? Så kan en uddannelse som personlig træner måske være den rette for dig. Mange forveksler eller sammenligner kostvejleder- og livsstilscoachuddannelsen med uddannelsen som personlig træner, men det er to forskellige uddannelser, som mange blot vælger at kombinere. De fleste uddannelser er opbygget i flere niveauer, så du hele tiden har mulighed for at udvikle dine kompetencer. Som personlig træner kan du blandt andet også gøre dine arbejdsdage varierede ved både at være instruktør i et fitnesscenter og træne dine egne klienter.

Find saks og farvepaletten frem
Interesserer du dig for skønhed og mode, og vil du gerne være med til at forkæle andre og styrke deres selvtillid og øge deres selvværd? Så kan du overveje at begynde på uddannelsen som frisør. Som frisør får du rig mulighed for at udfolde dine kreative evner, og er du meget socialt anlagt og elsker en travl hverdag, kan frisørfaget være oplagt at kaste dig over. Frisøruddannelsen tager mellem fire et halvt og fem et halvt år, hvorefter du eksempelvis kan starte din egen salon. Du kan starte din egen salon helt fra bunden og derved sætte et personligt præg på forretningen fra start af. En anden måde at blive selvstændig frisør på er, at du kan overtage en andens salon. Herved vil de fleste praktiske ting være ordnet på forhånd, der vil formentligt allerede være tilknyttet en kundebase, og du vil muligvis kunne overtage nogle af den forhenværende ejers aftaler med forhandlere.