Klar til studiestart?

Så er det ved at være tid til at tænke på studiestart igen, og vi vil gerne bidrage med et par gode råd til hvordan du kommer bedst muligt fra start. På langt de fleste uddannelser vil du opdage, at der er tilknyttet tutorer, til at hjælpe nye studerende godt fra start. Det gælder alle universitetsuddannelser og en lang række af de øvrige videregående uddannelser.

JJ Kommunikation

3 tips til at blive klar til studiestart
1) Få styr på datoer og kompendier
Det første du skal sikre dig er, at du har styr på alle datoer og bøger, som skal bruges. Datoerne modtager du som regel på e-mail, og bøgerne vil du få besked om på studiestart, så du kan få dem bestilt. Det er en god ide at være hurtig ude med køb af bøger, da det af og til sker at nogle bøger bliver udsolgt hen mod starten næste måned efter opstart.

2) Dette punkt skal handle om IT.
Det er vigtigt at finde dig en god computer, som du kan bruge til sit studie. Der er mange muligheder, og har du ikke så store midler til rådighed, kan du også vælge den grønne løsning med en brugt laptop hos www.refurb.dk. Skal du starte på Datalogi eller en af de øvrige IT uddannelser, så kan det dog være en god ide at vente med at investere i computerudstyr, da der kan foreligge nogle specifikke krav til maskinen, som du først bliver gjort opmærksom på når studiet starter.

Studiestart2011

3) Kom til al undervisning i starten.
Det lyder ret banalt, men en af de fine ting ved universiteterne er netop, at det er op til dig at følge undervisningen. Det kan være en stor omvæltning for mange, når man kommer fra landets gymnasier, hvor der føres protokol over fremmøde. Sørg for at lægge ud med at komme til samtlige forelæsninger, så du sikrer dig at du kommer i en læsegruppe og kommer godt i gang.

God fornøjelse med dit nye studie!