5 aktiviteter i Århus til studievenlige priser

Bor du i Århus, eller er du blot på besøg i Smilets By og vil gerne have én på opleveren, uden at det koster alverden?

Så læs med her, hvor du får fem bud på aktiviteter i Århus til studievenlige priser.

Brætspilscaféer
Vil du nyde en hyggelig eftermiddag eller aften med venner eller familie, er det oplagt at besøge en af Århus’ brætspilscaféer. Der er rigtig mange caféer, der tilbyder, at man gratis kan låne et spil eller komme til særlige spillearrangementer, og derudover er der to caféer, hvis koncept ganske enkelt bygger på brætspil.

Foto credits: spilcompagniet.dk/

Her koster det 30 kr. at komme ind, og så kan man spille alt det, man har lyst til. Er man helt vild med at spille, kan man også købe et årskort til caféerne, og det er altså en virkelig billig aktivitet.

Du må sågar selv medbringe mad i caféerne, så længe du køber drikkevarer og eventuelle snacks.

Stand-up
Vil du have et godt grin, skal du tage til gratis stand-up på Alberts.

Det er Stand-Up Comedy Aarhus, der står bag, og på scenen kan du både finde garvede komikere og helt nye stjerneskud med endnu ikke afprøvede jokes i ærmerne.

Det foregår hver mandag til torsdag kl. 20-22, og det er altså ganske gratis.

Antikmuseet
En lidt anderledes aktivitet er at besøge Århus Universitets Antikmuseum. Her kan du dykke ned i den græske oldtid eller kigge på effekter fra Nærorienten og Egypten.

Du kan blandt andet se en vaskeægte mumie samt gipsafstøbninger af nogle af verdens mest kendte skulpturer, og er du bare en lille smule kultur- eller historieinteresseret, er det oplagt at kigge forbi netop dette museum. Det er gratis, og museet har åbent alle dage undtagen lørdag.

Du kan se åbningstider osv. på deres hjemmeside.

Omega 2 Skatepark
Er du skate-interesseret, eller vil du blot prøve kræfter med denne sport, som har lavet et voldsomt comeback de seneste år? Så skal du besøge skatehallen Omega 2.

Hallen er placeret i Søften lidt uden for Århus, og det koster 50 kr. at komme ind. Hallen er åben for alle på både skateboard, løbehjul, rulleskøjter og BMX, og den ligger lige ved siden af Skatepro, hvis du mangler udstyr.

I Omega 2 har du også mulighed for at købe et årskort, hvis du har lyst til dét, og så kan du frit benytte den 1900 kvm store skatehal hele året rundt.

Du kan se noget video og fotos fra skatehallen her.

Godsbanen
På Godsbanen er der ligeledes mulighed for at skate – om end ikke i helt samme omfang. Derudover foregår der et væld af kulturelle aktiviteter på Godsbanen og det nærliggende Institut for (X).

Der er alverdens forskellige værksteder, hvor du kan udfolde dig kreativt og få hjælp til diverse projekter, og derudover er der blandt andet tøjmarkeder, kunstudstillinger, teater og koncerter her.

Dette område er det nærmeste, man kommer undergrundsmiljøet i Berlin, så har du en forkærlighed for skæv arkitektur, spændende streetart og det kreative og kunstneriske miljø, er Godsbanen det oplagte valg – hvad end du vil deltage i et arrangement eller blot gå rundt at suge stemningen til dig.