5 tips til at øge din jobmuligheder efter endt studie

dette indlæg kommer vi med tips til, hvordan du får en større sandsynlighed for, at ende i den rigtige bunke når virksomheden læser din ansøgning. Allerede imens du er under uddannelse kan du påbegynde din søgninger efter job, også selvom der er optil 1 år til du skal starte. Benyt derfor følgende tips til at starte din jobsøgning allerede nu.

Tip #1: Søg ikke alle jobs, men udvælg på forhånd

Fokuser din søgning på job, som du er kvalificeret til. Du får en bedre chance for at for at komme til en jobsamtale, vær passioneret omkring de enkelte du søger. Før du starter jobsøgning skal du tage dig tid til at beslutte, hvilken type job du søger. Den bedste måde vil være, at komme med en målrettet liste over virksomheder, du gerne vil arbejde for og gøre dit bedste for at blive bemærket af dem.

1

At blive bemærket af drømme virksomheden kan være et krævende job, som i sig selv er et helt selvstændigt indlæg, men herunder kommer 3 punkter, som du kan gøre brug af:

Vær tilstedeværende både fysisk samt online.
Overvej mulighed for, at skabe dig et online professionelt brand.
Benyt alle sociale medier, hvor virksomheden er tilstedeværende.
Læs også hvordan Viktorija fik job ved Insights Danmark, som kan være en inspiration til dig til at være passioneret i jobsøgningen.

Tip #2: Ansøgningen skal være knivskarp

Du har brug for godt og specifik følgebrev, som dit CV kan følges med. Du har kun få sekunder til at imponere virksomheden, inden der tages en beslutning om, du skal ind til en samtale. Du skal allerede meget hurtigt fremvise både hvad du kan tilføre til virksomheden samt hvorfor du passer ind. Kan dette ikke spottes indenfor få sekunder, så er der stor sandsynlig for, at din ansøgning bliver lagt i den forkerte bunke. Læs følgende guide til, hvordan du fremviser din kvalifikationer i din ansøgning og CV.

Tip #3: Ansøgning og jobbet går hånd i hånd

Du bør også målrette både din ansøgning og CV’et til det specifikke job. Begge dele skal igennem en rettelsesproces inden det fremsendes til den specifikke virksomhed. Der skal altid være 110% match imellem den virksomhed du sender til, og det der står deri. Eller risikere du blot, at du ender i den forkerte bunke allerede fra starten.

Når det kommer til at være studerende og jobsøgende på samme tid, så har du visse fordele, som du kan gøre brug af. Som studerende er nu nemlig ikke tvunget til at finde et job med det sammen, og kan derfor bruge tid på, at gøre dig mere eftertragtet for virksomhederne. Du kan derfor overveje følgende: