Få din computer i gear til næste semester

Er det på tide at få ryddet lidt op på computeren? Så kommer her nogle tips til hvordan du får mest ud af din computer.

1) Tjek om du kan fylde flere ram i maskinen
Ram kan man kun få for lidt af. Det er skønt at have ram i overskud, da det betyder, at maskinen ikke hakker og hoster, når du har mange ting kørende på samme tid. Du kan finde billige ram på nettet, og det kan klart anbefales at få fyldt godt op her, da det er noget af det som virkelig kan mærkes.

Desværre kan du ikke gøre dette, hvis du har en Macbook air eller en af de nyere Macbook pro, da disse er svejset fast i computeren. Men har du en anden model, så kan du som regel opgradere rammene.

Rammene bestemmer hvor mange processer du kan køre samtidig, og det er som regel pga. manglende ram-kapacitet, når din computere puster eller bliver meget varm.

2) Rens maskinen for støv
Det er en god ide at åbne computeren, og blæse den fri for støv. Det vil betyde, at blæserne bliver mere effektive i deres nedkøling, da der kommer en bedre luftgennemstrømning gennem chassiset.

Har du ikke mod på at åbne den, så kan du også blot blæse rigtig hårdt med munden eller forsigtigt med en kompressor gennem luftindtaget, og dermed få blæst noget af støvet ud den vej.

Vi har også hentet nogle tips fra www.Netkablet.dk, som har en fin oversigt over hvordan du får computeren tip top klar til at at browse hurtigere og i det hele taget fungere optimalt.

3) Du bør installere Adblocker software
Det er en rigtig god ide at få installeret en browser extension /plugin, som kan holde reklamerne ude af din browser. Det hedder lidt forskelligt alt efter hvilken browser du benytter, men der findes stærke gratis programmer til både Firefox, Chrome og de øvrige browsere (selv om jeg dog ikke kan se hvorfor man ville bruge en anden browser).

hurtigere-internet-reklamer

Det er en fin måde at give dig selv mulighed for at koncentrere dig, ved at slippe for bannerreklamer, popups, tekstreklamer og andre forstyrrende elementer, som har det med at tage fokus, når du bruger din computer til at gå på Internettet.

Du bør i øvrigt fjerne så mange andre plugins som muligt, da for mange plugins har det med at sløve din computer, og få den til at køre langsommere, da det tager tid at loade disse extensions, hver gang du besøger en ny side.

4) Back up, Back up, Backup
Dette er så vigtigt, og glemmes ofte af mange studerende. Det værste der kan ske med ens computer, er at man mister alle sine opgaver, filer, billeder, film og så videre.

Så husk nu at tage backup, og få gemt det hele sikkert og godt på en ekstern harddisk. Det koster nærmest ingenting længere at købe ekstern plads, og du sover bare bedre, når du ved, at alle dine data ligger trygt og godt to steder.

onlime

Du kan også lave en automatisk backup til skyen med en service som Onlime.dk. Det er to studerende fra Århus, som har en super god og stærk service, som jeg selv benytter. Den kan anbefales, og de kører med 3-lags backup (fysksk), som sikrer dig, at dine filer umuligt kan gå tabt.