Hvor meget mobil data har du som studerende brug for?

Kender du det, at der ikke er mere data tilbage på mobilen sidst på måneden? Så er du ikke meget anderledes end mange unge danskere. Det kan nemlig være enormt svært at regne ud, hvor meget data du har brug for. Den samme udfordring opstår i takt med, at mobilt bredbånd i stigende grad vælges til hjemmet frem for almindeligt bredbånd.

Så hvis du vil undgå at løbe tør for mobilt bredbånd i hjemmet og samtidig ikke ønsker at betale mere end nødvendigt, så læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du regner dit forbrug ud.

Mobilt bredbånd kræver en udregning af dit forbrug
Flere og flere vælger i dag mobilt bredbånd, da det er fleksibelt og kan tages med i sommerhus eller på togturen. Langt de fleste oplever, at mobilt bredbånd giver en mere stabil og hurtig forbindelse end det almindelige bredbånd. Hvis du også ønsker at benytte mobilt bredbånd, skal du være opmærksom på, at der fortsat er databegrænsninger på denne type bredbånd. Der er dermed ikke det ubegrænsede forbrug, som du kender fra det almindelige bredbånd.

Du får derfor brug for at lave en udregning af dit dataforbrug for at vælge den rigtige datapakke af mobilt bredbånd.

Det kræver dog ofte lidt tilkøb af udstyr, hvis du skal have fuld hammer på. Fx. kan en antenne og særlig router anbefales! Se fx. shoppen her: bedresignal.dk.

En eller flere i hustanden
Mange studerende bor som bekendt sammen med andre, og det har stor betydning for dit behov for mobilt bredbånd, om du bor alene eller med andre.

Hvis du bor alene, skal du overveje, hvor mange enheder du bruger internet på. Hvis I er flere, der deler internet, skal du spørge til de andres forbrug af internet og antal af enheder.

På den måde kan du bedst muligt estimere jeres samlede forbrug.

Hvad bruger du dit mobile bredbånd til?
Du kender det helt sikkert fra din data på mobiltelefonen, at nogle funktioner bruger meget mere data end andre. Præcis det samme gælder for mobilt bredbånd, hvor især downloading og streaming af film og serier bruger meget data, mens almindelige søgninger på internettet bruger langt mindre.

For at regne dit forbrug af mobilt bredbånd ud bør du derfor overveje, hvad du primært bruger dit internet til og vælge datapakke efter dette. Det traditionelle bredbånd er presset, og derfor er der stadig flere der søger til det mobile datanet.

Du bruger ca. 1 GB data, når du streamer en film eller serie i en time, så hvis du bruger meget tid på dette, så skal du have en stor datapakke.

Find den rigtige datapakke til dit forbrug
Overordnet set kan udbydernes datapakker inddeles i de 3 kategorier, lille, mellem og stor. Hvis du har gjort dig overvejelser om dit forbrug ud fra ovenstående, bør du let kunne kategorisere hvilken pakke, der passer til dig eller din hustand. En lille datapakke rummer 1-5 GB og er ideel, hvis du bruger meget lidt internet og aldrig streamer.

En mellem datapakke indeholder 10-50 GB data og giver dig mulighed for ofte at bruge internettet og at streame indimellem. Hvis dette ikke er nok til dit forbrug, skal du have en stor pakke på 100 GB eller mere.

Her vil du kunne streame og bruge internettet enormt meget, men samtidig er dette i den høje ende af prisskalaen.

Tænk over dit forbrug og undersøg priserne, så har du bedst mulighed for at vælge den helt rigtige datapakke til dig. Det er surt at have for lidt data, men det er også surt at betale for data, du slet ikke har brug for. Derfor betaler det sig at udregne dit forbrug.