Regler for hold af dyr i studieboliger

Måske er du en af de mange kommende studerende, der starter på en videregående uddannelse til sommer. Det er en spændende tid, og for nogle er det første gang, at de flytter hjemmefra. Det kan være lidt overvældende at skulle have styr på en masse nye ting og sørge for, at internettet virker, for ikke at tale om reglerne for at have dyr i studieboligen.

Hvis du skal flytte sammen med dit kæledyr, er der heldigvis hjælp at hente. I denne guide kan du blive klogere på, hvilke regler der gælder for at have dyr i studieboligen.

Uanset om det er første gang, du og din firbenede (eller benløse!) ven flytter, eller om det blot er endnu en flytning, så kan denne guide hjælpe dig med at få et større kendskab til reglerne for dyr i studieboliger.

Hunde
Det kan være hårdt at skulle sige farvel, og derfor vælger mange at flytte ind med deres hunde under deres studietid. Dette har også gavnlige effekter på dit helbred og din studiepræstation, da hunde jo skal luftes, og du derfor får bevæget dig og får en masse frisk luft, når du er ude og gå tur med Fido.

Der er dog mange studieboliger, som ikke tillader at have hunde, så sørg for at tjekke grundigt, om dit udvalgte sted har noget imod, at din hund flytter med. Vær også opmærksom på, at de steder, der tillader at have hunde, ofte kræver, at du registrerer din hund på beboerkontoret. Desuden kan du være nødt til at fremvise vaccinationspapirer for din hund for at dokumentere, at den er vaccineret, og dette skal fornyes jævnligt. Hvis du er i tvivl om, hvad dit beboerkontor kræver at vide, kan du altid kigge forbi eller skrive en mail med dine spørgsmål.

Når du går tur med din hund i området, kan du også forvente at skulle holde den i snor – og selvfølgelig at samle høm-høm op efter den!

Katte
Ligesom med hunde er det heller ikke alle steder, der tillader, at du har kat. De steder, hvor du godt må have kat, kan også kræve vaccinationspapirer. Katten skal desuden i mange tilfælde være chippet eller øretatoveret samt være registreret. De fleste katte kan lide at færdes udenfor, og hvis din kat også kan lide det, skal den være neutraliseret.

Krybdyr
Ikke alle dyr er bløde og pelsede – nogle foretrækker de varmblodede kæledyr og sværger til slanger, gekkoer eller skildpadder.

Sandsynligheden for, at du må have et lille krybdyr som kæledyr frem for en hund i din studiebolig, er som regel markant større, da de ofte slider mindre på lejligheden, og de støjer heller ikke lige så meget.

I mange studieboliger må man kun have krybdyr, hvis det holdes sikkert indespærret. Det er i virkeligheden nok for at undgå, at din kæle-slange kravler over til naboen i løbet af natten.

Du kan fx bygge et flot bur med plastplader for næsten ingen penge. Se fx mere på e-plast.dk, hvor de har et kæmpe udvalg af plastplader i forskellige mål, typer og tykkelser – og altid i den bedste kvalitet.

Din lille varmblodede ven vil garanteret synes godt om at bo i et bur, som du personligt har bygget til den.

Som du kan læse, kan det være en lidt indviklet sag at skulle flytte sammen med sit kæledyr. Ikke desto mindre er kæledyr med til at sprede glæde og give selskab i hverdagen. Når først du har fundet den rette studiebolig, der tillader at have dit kæledyr boende, og gjort alt det påkrævede arbejde, så er arbejdet helt sikkert det værd.