Tips til at finde en studiebolig

Det kan være en stor omvæltning at flytte hjemmefra og finde en bolig i en anden by. Ikke nok med at du skal sige farvel til dine vante rammer, så skal du også opbygge en ny base. Først og fremmest skal du sikre dig en bolig, og for det andet skal du have flyttet dine ting fra den ene adresse til den anden.

I denne artikel kan du læse om tips til, hvordan du finder en studiebolig, og hvordan du klarer flytningen nemmest.

Studiebolig – hvilke muligheder har du?
En populær by med mange tilflyttere er Danmarks andenstørste by Aarhus.

Hvert år kommer unge mennesker fra nær og fjern strømmende til byen for at påbegynde deres studie. Der er pres på det aarhusianske boligmarked, og der er kamp om lejlighederne. Boligerne i Aarhus er dyre, og som studerende kan du hurtigt spendere hele din SU på huslejen – og så er der ikke meget tilbage til oplevelser.

En løsning på din boligsituation kan være at søge efter en studiebolig.

Studieboliger er forholdsvist billige, og derfor er de også populære blandt Aarhus’ studerende. Inden du opgiver boligmarkedet helt, får du her nogle tips til, hvor og hvordan du kan lede efter dit kommende hjem.

Det kan tage tid, men i sidste ende vil du finde det rette.

En mulighed for dig kan være at søge et kollegieværelse, som er den billigste form for studiebolig. På et kollegie vil du oftest skulle dele køkken og bad med andre, men nyere byggerier har også såkaldte kollegielejligheder, hvor hvert værelse har eget bad samt køkken, hvor du kan lave dine livretter.
Ungdomsboliger er studieboliger, som er forbeholdt studerende og unge. Studiebyer og de fleste større byer har portaler, hvor du skal søge om at få tildelt en studiebolig. Hvis du har over en times transport til din uddannelsesinstitution, vil du formentligt blive rykket højere op på ventelisten.
Du kan bruge dit netværk til det meste – også til at søge bolig. Spørg dine venner, som også skal flytte eller allerede bor i Aarhus. Måske kender de en, der mangler en roomie. Spørg din familie. Måske har din moster en kollega, der har en niece, der udlejer et værelse. Lav et opslag på Facebook, hvor du fortæller, hvilken type bolig du søger, og skriv lidt om dig selv. Opslaget kan du få dine venner til at dele, så deres venner også ser opslaget.
Selvom avisen måske for den unge generation er ved at være et uddødt medie, så kan det alligevel være, at du skal bruge et par minutter på at bladre lokalavisen igennem. Mange private udlejere og udlejningsfirmaer sætter stadig annoncer i aviserne. De fleste lokalaviser findes også online, så hvis du ikke har adgang til papirudgaven, kan du nemt finde mulige annoncer online.
Klar til at flytte ind?
Er du en af de heldige, der har fundet en bolig i Aarhus, og er du klar til at flytte ind?

Så kan det være en god idé at finde et flyttefirma i Aarhus. Overdrager du det tunge arbejde til kyndige flyttemænd med flere års erfaring, vil du gøre flytningen nemmere, og du sparer tid, som du kan bruge på andre gøremål.

Der findes mange flyttefirmaer i Aarhus, og derfor er det en fordel for dig at indhente flere flyttetilbud.

Flyttefirmaerne har typisk nogle standardpriser, men priserne varierer efter, hvor langt møblerne skal transporteres, og hvilken sal du bor på.